søndag den 23. februar 2014

Fastelavnsboller med creme og remonce

Mums, har lavet fastelavnsboller i dag og hold op hvor blev de gode! Opskriften er af Claus Meyer og selvom den lige umiddelbart så lidt besværlig ud, så var den faktisk ret nem.



Ingredienser til dej:

250 g mel
75 g smør
½ pakke gær
1 dl mælk
1 æg
15 g sukker
lidt salt

Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i mælken. Mel og sukker blandes i en skål. Æg, sukker og salt piskes sammen og blandes derefter i mælkeblandingen. Bland nu melblandingen med mælkeblandingen og ælt godt sammen. Lad dejen hæve i en times tid.

Mens dejen hæver kan creme og remonce laves.



Ingredienser til creme:

Kornene fra en ½ vaniljestang
1 æg
15 g sukker
2 spsk. maizena
2½ dl mælk
75 g hakkede smuttede mandler

Fremgangsmåde:
Vaniljekorn, sukker, æg og maizena piskes godt sammen. Mælken varmes op til lige under kogepunktet og hældes derefter i æggeblandingen. Dette piskes godt sammen og hældes derefter tilbage i gryden, og varmes op mens der piskes, indtil cremen tykner. De smuttede hakkede mandler hældes derefter i cremen og cremen afkøles.

Ingredienser til remonce:

100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør

Fremgangsmåde:
Sukker og marcipan blandes sammen og derefter tilsættes smøren lidt af gangen. Massen æltes sammen til den er nogenlunde jævn. Jeg stillede den i køleskabet i 10 minutters tid så den blev lidt mere fast inden den skulle bruges.


Så mangler der ikke så meget andet end at samle bollerne! Dejen deles og rulles ud. Jeg delte den i 4 dele og rullede hver del ud til 4 boller. Først kommes en spsk. creme på, så en spsk. remonce og evt. 4 chokoladeknapper. Derefter lukkes bollen og lægges med lukningen nedad på en bageplade. Bollerne hæver en halv times tid og pensles derefter med vand og bages i ovnen i ca. 15 min ved 200 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar