fredag den 18. april 2014

Hjemmelavet sushi

Jeg kunne uden tvivl leve af sushi! - hvis jeg havde råd til det... Hvorfor er sushi så pokkers dyrt?! Ind imellem forkæler vi os selv og bestiller sushi udefra, andre gange må jeg jo lave det selv! - Nåå ja, og når man lavet det selv, bliver der jo også en hel del mere for pengene!


Sidst jeg lavede sushi blev det kun lavet med surimi, rejer og grønt. Andre gange har vi fået med laks og tun, men det vil jeg altså have frisk fra fiskehandleren nede i byen. Rejer og surimi kan heldigvis fås i Føtex.

Et sushiprojekt er som regel et halv-heldagsprojekt. Jeg starter tidligt med at koge risene, så de kan få lov at køle i nogle timer. Risene blandes inden afkøling med en blanding af risvineddike, salt og sukker. Jeg slumper for det meste, men jeg tror opskriften står bag på risposen. 

Når risene køles ned er det på tide at gå i gang med fyld! Her kommer et par opskrifter som vi synes er lækre.

En klar favorit og et must herhjemme er tempura rejer! 
Jeg har én gang forsøgt mig med en hjemmelavet tempuradej, men jeg synes ikke der var den store forskel på den og på den i pulverform som man køber i butikkerne. Så derfor bruger jeg altså den i pulverform. Rejerne dyppes i tempuradejen og frituresteges. Normalt putter jeg ganske lidt grønt i makirullen med rejer. Jeg bruger for det meste en god dressing i stedet. 
Nogle gange har jeg brugt mayonnaise blandet med teriyakisauce eller soysauce. De fleste af mine dressinger består af mayonnaise, så derfor bruger jeg ofte Minimum eller en anden fedtfattig dressing på glas, også selvom jeg ikke synes det er de bedste mayo'er. Men når man alligevel putter smag i, så er det jo lige meget. Andre gange har jeg brugt flødeost. Sidst lavede jeg en super lækker dressing, og jeg kan selvfølgelig ikke huske opskriften, men det var i hvert fald noget med chili, citronsaft og mayo... Nå, måske jeg kommer i tanke om den senere.

Sidste gang lavede jeg for første gang surimimousse, og det er bestemt ikke sidste gang vi får det. 
Moussen er lavet af finthakket surimi, mayonnaise, salt, peber og citron. Den er super lækker sammen med sugarsnaps, agurk, forårsløg, avocado - okay alt faktisk!



Ud over de indbagte rejer og surimimoussen, bruger jeg også alm. surimi i stænger. I dem plejer jeg at komme lidt most avocado smagt til med citron, salt og peber, i. Det giver en lækker cremet rulle. Ellers bruger jeg normalt sesamfrø som en gal! Det smager dejligt lige at drysse sesamfrø ovenpå risen inden fyldet kommes på. Til sidst kan rullerne toppes med kaviar. Her har jeg valgt to festlige farver. Den røde smage som sådan en billig en nu smager... Den grønne smager forfærdeligt meget af wasabi! 


Men prøv at lave sushi selv! Det er ikke så svært som det måske lyder.Og hvis man er en studerende sushi-elsker som mig, så er det altså den billige løsning når lysten skal stilles.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar