fredag den 18. april 2014

Chokolademousse

Jeg fortsætter med projekt 'jeg-skal-ha-brugt-de-2-liter-piskefløde'! Ja, det er jo altså ikke sundt, men sådan går det jo, når Tanja ikke kan styre de der tilbud!
I dag har jeg lavet chokolademousse. Jeg havde siddet, og overvejet hvad vi skulle lave, og så kom overboen sørme ned med en plade chokolade, som undskyldning for, at vi har fået ting i hovedet indenfor de sidste par dage (en dag dryppede der vand ned fra loftet på badeværelset, og i går var jeg ude og samle blomster op, som lige var fløjet en lille tur fra deres altan og ned i vores have).


Ingredienser til 4-6 pers.

80-100 gram chokolade
4 æggeblommer
45 gram sukker
3 dl fløde
evt. finthakket chokolade


Fremgangsmåde:
Chokoladen smeltes over vandbad. Imens piskes æggeblommer og sukker hvide. Når chokoladen er smeltet hældes den sammen med æggemassen og den røres jævnt. Jeg kom lidt ekstra finthakket chokolade i, fordi jeg elsker chokoladestykker i dessert! Piskefløden blev pisket til skum og blandet i. Moussen stilles på køl i et par timer inden den er klar til servering!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar