søndag den 9. marts 2014

Minipizzaer

Endelig en søndag uden tømmermænd! Så skal der bages! - og i dag stod den på pizzasnegle som går rigtigt godt i hånd med søndagsfodbold! Dagens udbytte blev ca. 20 stk. minipizzaer med kylling og ananas, og ca. 20 stk. med pepperoni. Mums!


Ingredienser til pizzadej

50 g gær
50 g smør
½ liter mælk
4 tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
800 g mel

Fremgangsmåde:
Smør smeltes i en gryde og derefter tilsættes mælken og lunes lidt op. Mælkeblandingen hældes i en skål (evt. røremaskinen) og gæren opløses heri. Sukker, salt og mel blandes i, og æltes godt. (Hold lidt igen med melet). Dejen hæver en times tid, æltes igennem og er herefter klar til brug.

Til hjemmelavede pizzaer skal der selvfølgelig en hjemmelavet tomatsauce til. Jeg brugte denne her i dag, som er dejligt nem og billig. 

Ingredienser til tomatsauce

2 dåser hakkede tomater
8-10 friske basilikumblade
½-1 dl olie
Salt
Peber

Det hele blendes sammen til en jævn sauce og er klar til brug. 


Så er det jo bare med at smække pizzaerne sammen! Jeg havde lige i forvejen lynstegt lidt kylling med paprika, og så er jeg jo en af de få (i hvert fald i min vennekreds) der synes at ananas smager dejligt på en pizza med kylling eller skinke. I denne omgang blev det kylling og ananas, toppet med fintskivet bøffelmozzarella og oregano.

Og selvfølgelig kan man ikke sige pizza uden at sige pepperoni, så den anden halvdel blev med pepperoni, bøffelmozzarella og oregano.


- og så vandt Brøndby 4-1
Dejlig dag! =D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar